Sekční garážová vrata LPU

Objevte všechny výhody

Sekční vrata se otvírají svisle a jsou úsporně uložena pod stropem. Díky této konstrukci poskytují maximum místa v garáži i před ní. Sekční garážová vrata lze instalovat do každého garážového otvoru a poskytují až o 14 cm větší průjezdnou šířku než výklopná vrata. Kromě toho jsou díky trvale elastickému těsnění odolnému proti povětrnostním vlivům na všech čtyřech stranách optimálně utěsněná.

Dopřejte si ten komfort

Sekční garážová vrata jsou testována a certifikována podle vysokých bezpečnostních požadavků evropské normy 13241-1. Pomocí bezpečnostního kontrolního seznamu si můžete ověřit, jestli vaše stará garážová vrata vyhovují aktuálním bezpečnostním normám.

Vyberte si vhodný typ vrat

Rozhodnutí je na vás: S dvouplášťovými sekčními garážovými vraty LPU 67 Thermo a LPU 42 vsadíte na vynikající, resp. velmi dobrou tepelnou izolaci. A kromě toho také na zvýšenou stabilitu a tichý chod. Jednoplášťová sekční garážová vrata LTE 42 se ideálně hodí do volně stojících garáží, u nichž není potřeba tepelná izolace. A pokud je pro vzhled vašeho domu příznačné dřevo, zvláště dobře na něm vyniknou sekční vrata Hörmann s výplní z masivního dřeva typu LTH 42.

67_neu_500x630

LPU 67 Thermo

Energeticky úsporná vrata přesvědčují vynikající tepelnou izolací díky lamelám o tloušťce 67 mm s přerušeným tepelným mostem.

LPU_500_630

LPU 42

Dvouplášťová sekční garážová vrata LPU 42 poskytují s lamelami o tloušťce 42 mm velmi dobrou izolaci.

LTE_500_630

LTE 42

Jednoplášťová vrata LTE 42 jsou cenově výhodným řešením pro volně stojící garáže, které nepotřebují dodatečnou tepelnou izolaci.

LTH_500_630

LTH 42

Vrata z masivního dřeva se výtečně hodí k dřevěným domům nebo budovám s mnoha dřevěnými prvky, např. s hrázděnými stěnami nebo dřevěnými fasádními prvky.

Povrchy pro ocelová garážová sekční vrata

Duragrain

Duragrain

Povrch Duragrain vyniká přesností detailů, přirozeným vzhledem a stálobarevností a nabízíme jej v 24 dekorech, například jako imitaci betonu (viz obrázek), rezavého povrchu nebo ve vzhledu přírodního kamene. Díky inovativní technice digitálního tisku a konečné úpravě vysoce pevným ochranným lakem mají vrata trvale estetický vzhled a jsou odolná proti poškrábání.

Decograin

Decograin

Povrchy Decograin s plastovou fólií odolnou proti UV záření dodají vašim sekčním vratům do detailu věrný, výrazný vzhled dřeva, resp. ušlechtilou eleganci v metalické antracitové barvě. Můžete si vybrat některý z pěti přírodních dekorů dřeva nebo elegantní metalický dekor.

Silkgrain

Silkgrain

Hedvábně hladký povrch Silkgrain je díky elegantnímu vzhledu vrat první volbou u moderní architektury. O 50 % silnější vnější plech navíc dává lamelám větší stabilitu a ještě klidnější chod. Tento povrch dodáváme v barvě dopravní bílá RAL 9016, v 15 zvýhodněných barvách nebo v odstínu RAL podle výběru.

Sandgrain

Sandgrain

Jemně strukturovaný povrch Sandgrain pro stavebníky, kterým záleží na ceně, je zvláště vhodný pro moderní domy a dodává se v barvě dopravní bílá (RAL 9016) a v 3 zvýhodněných barvách.

Woodgrain

Woodgrain

U tohoto cenově výhodného, robustního povrchu s působivou imitací řezu pilou lze díky vzorování bez problémů opravit malé škrábance. Tento povrch dodáváme v barvě dopravní bílá RAL 9016, v 15 zvýhodněných barvách nebo v odstínu RAL podle výběru.

Katalog sekčních garážových vrat v PDF

Výhody sekčních vrat Hörmann PDF

Katalog garážových dveří Hörmann v PDF

Přejhled povrchů Duragrain v PDF

Videa

Bezpečnostní certifikáty pro sekční vrata

Barvy pro ocelová garážová sekční vrata

Dvoustěnná sekční vrata LPU a vedlejší dveře standardně dodáváme v barvě dopravní bílá (RAL 9016), a navíc v 15 zvýhodněných barvách za příznivou cenu a dále v přibližně 200 barvách podle vzorníku RAL* a mnoha dalších barvách NCS a DB. U povrchu Sandgrain můžete vybírat ze 3 zvýhodněných barev**. Jednostěnná vrata LTE 42 standardně dodáváme pouze v barvě dopravní bílá RAL 9016.

1_verkehrsweiss_k_schmal_01

RAL 9016 dopravní bílá

2_graualuminium

RAL 9007 šedý hliník

3-weissaluminium

RAL 9006 bílý hliník **

4_terrabraun

RAL 8028 zemní hnědá **

5_lehmbraun

RAL 8003 antuková hnědá

6_ockerbraun

RAL 8001 okrová hnědá

7_fenstergrau

RAL 7040 okenní šedá

8_lichtgrau

RAL 7035 světle šedá

9_steingrau

RAL 7030 kamenná šedá

10_anthrazitgrau

RAL 7016 antracitová šedá **

11_tannengruen

RAL 6009 jedlová zelená

12_moosgruen

RAL 6005 mechová zelená

13_taubenblau

RAL 5014 holubí modrá

14_stahlblau

RAL 5011 ocelová modrá

15_rubinrot

RAL 3003 rubínová

16_hellelfenbein

RAL 1015 světlá slonová kost

Upozornění:
Vnitřní strany garážových sekčních vrat se standardně dodávají v barevném odstínu šedobílá (RAL 9002). U dvoustěnných ocelových vrat obrácených ke slunci nedoporučujeme tmavé barvy, protože může dojít k prohnutí lamel, které způsobí poškození vrat. Všechny údaje o barvách na základě příslušné barvy RAL. Vyobrazení barev a povrchů není z důvodů techniky tisku barevně závazné. Nechte si prosím poradit u autorizovaného prodejce Hörmann.

* Klasické barvy RAL, s výjimkou perleťových, luminiscenčních a metalických barev.
** Zvýhodněné barvy pro povrch Sandgrain

Dobré důvody pro sekční garážová vrata Hörmann

Moderní energeticky úsporná vrata

Především pro garáže navazující přímo na dům doporučujeme dvouplášťová sekční vrata. Vedle vrat LPU 42 s velmi dobrou tepelnou izolací nabízejí vrata LPU 67 Thermo vše, co se dnes od moderních staveb a modernizací očekává: vynikající tepelnou izolaci díky lamelám s přerušeným tepelným mostem [1] s hodnotou U 0,33 W/‌(m²·K)*, velmi dobré utěsnění prostoru mezi lamelami pomocí dvojitého břitového těsnění [2] a optimální podlahové zakončení dvojitým podlahovým těsněním, které navíc vyrovnává nerovnosti podlahy a snižuje energetické ztráty
* Hodnota U vrat (5000 × 2125 mm) = 1,0 W/(m²·K)

Účinná tepelná izolace

Vždy, když je garáž součástí domu, doporučujeme dobře tepelně izolovaná garážová vrata. S připojením zárubně Hörmann ThermoFrame ještě zlepšíte už i tak dobré izolační vlastnosti vrat LPU.
Černý umělohmotný profil, který se jednoduše namontuje společně se zárubní vrat, zajišťuje tepelné oddělení zárubně od zdiva a zlepšuje tepelnou izolaci až o 15 %*.
Volitelné připojení zárubně ThermoFrame dostanete pro všechna sekční vrata Hörmann. * u dvoustěnných sekčních garážových vrat LPU ve velikosti: 5000 × 2125 mm

Optimální dlouhodobá ochrana

Umělohmotná patka zárubně o výšce 4 cm, odolná proti zkřehnutí, obepíná zárubeň v místě ohroženém rezivěním a trvale ji chrání proti korozi. Na rozdíl od konkurenčních řešení funguje tato účinná dlouhodobá ochrana i při trvalém mokru.

Společně s podlahovým těsněním vrat tvoří patka zárubně i vzhledově zdařilé zakončení.

Trvale elegantní dekory Duragrain

Nový povrch Duragrain s 24 dekory propůjčuje vratům přirozený, stálobarevný vzhled s věrnými detaily. Inovativní digitální potisk [1] na základním nástřiku [2] pozinkované lamely [3] a konečná úprava vysoce pevným ochranným lakem [4] vytvářejí trvale estetický vzhled vrat. Lišty zárubně a volitelné vyrovnávací lišty překladu se dodávají v barvě sladěné s dekorem.

Stejný rozestup drážek

[1] Stejné rozestupy drážek a neviditelné přechody lamel u vrat s drážkou Garážová vrata Hörmann se vyznačují přesným a rovnoměrným rozdělením drážek [A]. Lamely jsou tvarovány tak, že přechody u zavřených vrat prakticky nejsou vidět, viz. obrázek. Na přání dostanete i praktické vedlejší dveře se vzhledově stejným vyrovnáním drážek jako sekční garážová vrata.

[2] Nerovnoměrné rozdělení drážek [B], [C] v důsledku různých výšek lamel a viditelný přechod lamel u vrat konkurenčních výrobců. Vrata tak nepůsobí opticky harmonicky.

Stejný vzhled u zárubně i křídla vrat

Harmonický vzhled vrat vzniká díky mnoha malým detailům. Vyrovnávací clona překladu [1] je u bílých vrat a u všech povrchů dodávána vždy stejného vzhledu jako mají lamely vrat. Vše je vzájemně přizpůsobeno. Boční zárubně [2] dostanete standardně s bílým povrchem Woodgrain. Pro sekční vrata s povrchy Sandgrain, Silkgrain nebo Decograin dostanete na přání kryty zárubně se stejným povrchem jako lamely vrat. U vrat Micrograin se kryt zárubně dodává s hladkým povrchem Silkgrain. I pro barevná sekční vrata a vrata s povrchem Decograin dostanete na přání vhodné kryty [2] zárubní s povrchem a barvou, popřípadě dekorem, jaké mají lamely vrat. Vyrovnávací clona překladu [1] se u těchto vrat vždy dodává s povrchem a v barvě, jaké mají lamely vrat.

Vyrovnávací clona překladu lícující s plochou

U vrat LPU je vyrovnávací clona překladu lícující s plochou nejelegantnějším řešením neviditelného přechodu od clony ke křídlu vrat. Při zavřených vratech lícuje horní lamela vrat s plochou clony.

Praktická řešení

Pro snadný průchod osob do garáže doporučujeme integrované dveře bez vysokého prahu. Tak můžete z garáže vyzvednout jízdní kola nebo zahradní stroje, aniž byste otvírali vrata. Práh z ušlechtilé oceli je uprostřed jen 10 mm a na okrajích jen 5 mm vysoký. To usnadňuje přejíždění a zmenšuje riziko klopýtnutí.

Samozřejmě více bezpečnosti

Nezvaní hosté mají u sekčních vrat Hörmann na pohon sotva nějakou šanci. Jsou-li garážová vrata zavřena, zapadne zajištění proti zvednutí automaticky do dorazu vodicí kolejnice, vrata jsou ihned uzamknuta a chráněna proti vypáčení. Toto patentované uzamknutí vrat funguje čistě mechanicky, a proto zůstává na rozdíl od konkurenčních pohonů účinné i při výpadku elektřiny.

Certifikované bezpečné dálkové ovládání BiSecur

Obousměrné dálkové ovládání BiSecur představuje nejmodernější techniku pro komfortní a bezpečnou obsluhu pohonů garážových vrat a vjezdových bran, pohonů dveří, osvětlení a dalších zařízení. Tato mimořádně bezpečná metoda šifrování BiSecur, vyvinutá společností Hörmann, se stabilním dosahem bez rušení vám poskytuje jistotu, že nikdo cizí nemůže zkopírovat váš kód dálkového ovládání. Systém byl testován a certifikován bezpečnostními experty Ruhrské univerzity v Bochumi a nezávislými zkušebními institucemi.

Komfortní dotazování na polohu vrat

Už nikdy nemusíte při větru a nečase vycházet před dveře, abyste se podívali, zda jsou zavřena vrata. Jediným stisknutím tlačítka na dálkovém ovladači HS 5 BS poznáte podle barvy LED, zda jsou vaše garážová vrata zavřená. Na přání vrata dalším stisknutím tlačítka* zavřete. Pohodlněji a bezpečněji svá vrata nemůžete ovládat! Pomocí naší nové aplikace** můžete ve spojení s datovou bránou Hörmann BiSecur ovládat pohony garážových vrat a vjezdových bran Hörmann, domovní dveře Hörmann*** a další zařízení pohodlně prostřednictvím chytrého telefonu nebo tabletu.

* Při obsluze bez přímého dohledu na vrata je nutná přídavná světelná závora. ** Pro operační systém iOS a Android *** Se speciální výbavou

Vynikající design

Nové, exkluzivní dálkové ovladače BiSecur přesvědčují vedle designu s černým nebo bílým povrchem také elegantním tvarem, který zvlášť příjemně padne do ruky. Dálkové ovladače Hörmann BiSecur, dodávány na přání s vysoce lesklým povrchem se vzhledem klavírového laku, byly mezinárodní porotou vyznamenány renomovanou designérskou cenou "Red Dot Design Award" za exkluzivní design.

Exkluzivní vzhled vrat zevnitř

Každý, kdo svoji garáž využívá také jako volnočasovou místnost, si přeje, aby byl jednotný vzhled vrat zachován i v garáži. Prémiové provedení vrat LPU 67 Thermo přesně toto přání splňuje: kompletní zárubeň***, vodicí a spojovací kolejnice i veškeré kování dodáváme v šedobílé barvě RAL 9002, která je vzhledově stejná jako vnitřní strana křídla vrat. Vrata se tak harmonicky integrují do interiéru a vzhledově vaši garáž pozdvihnou. Díky tandemovým vodicím kladkám je navíc chod vrat zvláště klidný a rovnoměrný.

*** Zárubeň má na vnější straně rovněž šedobílou barvu RAL 9002, u vrat v dopravní bílé RAL 9016 proto doporučujeme obložení zárubně.

Mám zájem o Sekční garážová vrata LPU